Je to jak příběh, který jsme si celý vymysleli, abychom Vás v předvánočním shonu možná až dojali. Tak přátelé… takhle to není a nebylo. To celé, jak by řekl klasik, napsal život. O to je to úžasnější, a opravdovější. I když ten konec je i na chlapa s krizí středního věku fakt hustej… 🙂

Někdy kolem koncertu v Břeclavi nám ráno po snídani Milan pouštěl video, kde mladá holčina na svém YouTube kanále hraje na kytaru Rumcajse s Mankou. A nejen tuto píseň, ale i mnoho dalších našich pecek. To by asi nebylo až tak zajímavé, kdyby nedošlo na postupnou lavinu nápadů. Nejen že to hrála skvěle, ale i u toho vypadala báječně, a bylo evidentní, že jí to baví. No, a tak to celé začalo.

Přišel autentický nápad oslovit jí, jestli by si to s námi nechtěla zahrát v Praze v O2 Aréně, kde nás koncert teprve čekal. Management kapely sehnal tel. číslo, a cestou z Břeclavi do Třebíče, se Milan s managerem v autě s Natty spojili, a domluvilo se, že to je príma nápad, a Natty dorazí do Prahy. Cestou se kluci ještě domluvili, že by možná stálo za úvahu to celé zaznamenat. Že by se to třeba mohlo celé povést, a mohl by z toho být takový malý dokumentík.

Nikdo sice nevěděl, jak to dopadne, a jestli to opravdu může k něčemu být, ale proč ne. Ještě v autě nás napadlo oslovit kamaráda Miloslava „Mumliho“ Levka, který nejen že natočil trailery k Cirkusům 2020 a k Turné 2022 „Za ztracený námořníky“ které jsou na našem kabattv kanále na YouTube, ale mimo jiné je i režisér a hlava projektu Ikony Kamila Střihavky. Tam byl mimochodem jeden díl věnovaný i Milanovi. Ten kluk je prostě super. To, jak se tohoto úkolu zhostil, jak to natočil, jaký hudební doprovod zvolil, jaké emoce do toho dokázal zaznamenat… to konec konců posuďte sami.

Působí to opravdu až jako kýč na zakázku, ale tak to prostě bylo. Za nás se to nejen povedlo, ale ukázalo to i v naší krajině, kde se úspěch neodpouští, že stojí za to se něčemu na plný pecky věnovat, a pak se může stát malý zázrak. Člověk si najednou může splnit sen, což u rokového kytaristy je určitě alespoň jednou si zahrát před opravdovou mega kulisou fanoušků rockové muziky, a nejlépe v nějakém obřím prostoru. Tím vyprodaná O2 Aréna bezesporu je.

Tak že co z toho plyne? Makejte na sobě… serte na posměch průměru kolem Vás… zlepšujte se…  Nevzdávejte své sny, a jděte si za nimi. Oni sami nepřijdou. Musíte věřit, a jít jim naproti!